default_mobilelogo

Zwemmerseczeem

Zwemmerseczeem: Hoe los jij dit op?
Voetschimmel wordt ook wel zwemmerseczeem genoemd. Klachten die vaak voorkomen zijn grijs-witte huidschilfertjes en kloofjes tussen de tenen, soms met jeuk. Voetschimmel ontstaat vaak als de beschermende functie van de huid niet goed werkt.
Dat kan gebeuren wanneer de voethuid zijn PH-waarde verliest. Door vaak te douchen en/of met het gebruik van zeep raakt de beschermende huidlaag beschadigd en staat deze open voor bacteriƫn en schimmels die op onze huid leeft. Of wanneer de voet vochtig is door het gevolg van transpiratie of slecht ventilerende schoenen.
Wanneer de balans ontregeld is krijgen deze micro-organismen de overhand en kan een schimmelinfectie ontstaan. Ook overmatig transpireren en een standverandering van de kleine teen waardoor deze strak aansluit op de vierde teen kan ervoor zorgen dat transpiratie niet kan verdwijnen zodat de huid verweekt raakt en zo ook disbalans van de huid tussen de tenen bezorgd.
Het is onnodig om dit te laten ontstaan en makkelijk op te lossen met het gebruik van een antischimmelproduct. Laat je hierover informeren door een specialist of drogist.
Gebruik WandelWol antidruk-wol om de transpiratie op te vangen zodat de huid ook vanzelf kan herstellen.
Ook de lanoline in de antidruk-wol heeft een gunstige invloed op de huid.

Bron: www.wandelwol.nl