default_mobilelogo

Traumanagel

Wat is dat?

trauma nagelIn de voetzorg is de term traumanagel een bekend fenomeen. Maar voor een leek niet. Een traumanagel is een verzamelnaam voor een teennagel die veel te verduren krijgt en daardoor van vorm veranderd. Het is een (te) korte nagel die moeite heeft met groeien omdat deze tegen het omhoogstaande topje van de teentop stoot. Het kan zelfs zo zijn dat de vrije rand van de nagel ingroeit aan de voorzijde van de teentop.
Wat veroorzaakt een trauma- oftewel stootnagel?
Dit kan diverse redenen hebben: de nagel is losgekomen of losgeraakt (bv; vanaf de nagelriem) door een stoot vanuit de schoen (slechte pasvorm) of de omgeving. Of je hebt iets op je teen laten vallen waardoor de nagel is losgekomen.
De nagelplaat glijdt als een lade over het nagelbed en houdt zo het nagelbed neerwaarts. Zodra de nagelplaat ontbreekt wil het nagelbed omhoog. Komt de nieuwe nagel eraan, dan moet deze over het nagelbed heen groeien en dat is lastig voor de nagel.
Dat veroorzaakt de trage groei en wanneer het weefsel vooraan de teentop omhoog komt te staan is kans op ingroei aanwezig. Men is dan geneigt om de nagel zeer kort te houden. Wat de cirkel rond maakt.
Schakel bij deze nagels de (WandelWol-)pedicure in. Met een nagelbeugel lukt het merendeel om de nagel goed te begeleiden.
Pas WandelWol antidruk-wol toe om de teennagel te beschermen.

Bron: www.wandelwol.nl